Fotografen Åke Ericson ställer ut i Strängnäs domkyrka

6a

I  Strängnäs domkyrka …

1a

… ställer fotografen Åke Ericson ut bilder …

3a

… som skildrar de två systrarnas Maj och Ingrids klosterliv på Selaön …

5a

… som han följt av och till …

4a

… under tolv års tid.

8a

Domprosten Christofer Lundgren invigde den sevärda utställningen i den sevärda kyrkan.

Frilansfotografen Åke Ericson jobbade ett tiotal år på Aftonbladet, blev årets fotograf 2008, har gett ut boken Kosovo in Progress (2011) och håller sedan många år bland annat på med ett stort projekt att dokumentera romernas liv i olika länder.

Han har också under tolv års tid av och till besökt och dokumenterat de två systrarna, nunnorna Maj och Ingrid, som i över femtio år levt klosterliv på Överselö klostergård i Strängnäs.

-När jag varit ute och rest till något krigshärjat land i Afrika och kommit tillbaka hem har jag besökt systrarna på Selaön några dagar och stressat av i deras lugna och rofyllda miljö, berättar han.

Åke Ericson har sina rötter i Strängnäs där han växte upp och fick sin första bild publicerad som fjortonåring i Strängnäs tidning.

Nu ställer han ut ett drygt tjugotal bilder under titeln Silence i Strängnäs domkyrka, bilder som skildrar de båda systrarnas liv.

Domprosten Christofer Lundgren invigde utställningen på söndagen. Tyvärr kunde inte någon av systrarna medverka eftersom de är sjuka.

Den sevärda utställningen hänger till den 13 augusti.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
Möt Stockholm och stockholmarna tillsammans med Lars Epstein – passionerad fotoboksamlare, DN-fotograf sedan 25 år och urstockholmare.

 Tidigare inlägg

Senare inlägg