Kakretur?

Fråga: Vi hade grannar på besök som kom med en tallrik hembakade kakor. Min fru påstår att man inte kan lämna tillbaka en tom, diskad tallrik, utan bör baka något själv och lämna tillbaka tallriken med det hembakade.

Det har jag aldrig hört talas om. Stämmer det?

Svar: Nej nej, lämna tillbaka den diskade tallriken tom och tacka för kakorna! Om den återlämnades fylld med något skulle det förta den generösa gesten från givaren.

En gåva kräver inte en gengåva, i alla fall inte omgående.

Magdalena Ribbing

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
Undrar du över något som handlar om rätt och vettigt sätt? DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing svarar och ett urval publiceras här. Obs: utan rätt e-postadress och fungerande mejlbox nås du inte av svaret! Ställ din fråga till etikett@dn.se

 Tidigare inlägg