Varmt spa sänkte svenskarna

Lördagen var vilodag – eller rättare sagt – lögardag – för de svenska handbollsspelarna. Efter fyra hårda matcher på åtta dagar, sjönk spelarna ner i varma bubbelpooler för att vila trötta kroppar.

Och tydligen behövdes vilan, för enligt presschefen Daniel Vandor, var de flesta spelarna helt slut efter besöket i det gamla badhuset i centrala Wroclaw.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Nytt målrekord av Frankrike

Kite kuriosa från de första matcherna i mellanrundans grupp 1. Världsmästarna Frankrike krossade Belarus i sin match och vann till slut med 34-24.

Men ännu intressantare var att man ledde i halvtid med 20-5, nytt målrekord för EM när det gäller halvtidsresultat. Det tidigare hade Spanien från 1998  då man i matchen mot Ungern ledde i halvtid med 17-3.

Noteras kan att Frankrikes storstjärna Nikola Karabatic gjorde matchens tre första mål, nio totalt i första halvleken. Den andra spelade inte fransmannen.

Inte heller Kroatiens storstjärna Domagoj Duvnjak spelade andra halvlek i segermatchen mot Makedonien. Kroaterna vann enkelt med 34-23 och visade att man vill vara med och spela om EM-medaljerna.

Mer kuriosa från de båda matcherna: Ettan och tvåan i EM:s skytteliga Siarhei Rutenka, Belarus, och Kiril Lazarov, Makedonien, gick mållösa från planen.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Sverige får böta igen…

Sverige har brutit mot Europeiska handbollsförbundets klädregler – igen.

Denna gång är det de så kallade ankelskydden som haft olika färg. Niclas Ekberg hade svarta, medan Andreas Cederholm hade grå och det gillade inte EHF. Därför tvingas Sverige nu betala 600 euro i böter.

Problemet för handbolslandslaget är att leverantörerna inte levererat mer än ett fåtal skydd och att de har olika färger.

Sveriges kontakter med EHF om klädkoden har inte varit den bästa under detta EM. Det var Tobias Karlssons regnbågsfärgade kaptensbindel som fick EHF att för första gången bestämma atr bindeln måste vara enfärgad eller ha landets färger.

Nu har Sverige en helblå kaptensbindel och vilken färg spelarnas ankelskydd kommer att ha under kvällens ödesmatch mot Ryssland återstår att se. Matchstart 20.30.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Sverige kvar i EM – tacka Vujovic för det

Sverige kan nog i första hand tacka den slovenske förbundskaptenen Veselin Vujovic för att man är kvar i EM-turneringen innan man spelat sina sista match.

Slovenen bänkade sina tre mest bästa spelare i den andra halvlekens början. Bombac, Zorman och Gajic satt alla på bänken och kunde se Tyskland dra i från i målprotokollet.

Under första halvlek hade han skällt ut sina spelare efter i stort sett varje anfall. Han skrek och gestikulerade så mycket att spelarna nästan kröp ihop och försökte gömma sig med Vujovic orerade.

I andra halvlek fortsatte han på samma sätt och Tyskland kunde vinna med 25-21 och därmed var Slovenien utslagna och Sverige kvar. Sverige kan inte längre vinna gruppen. men vid vinst mot Spanien blir man tvåa.

 

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Tollbring fick börja med att hälsa på alla

Han landade i Wroclaw klockan nio på tisdagskvällen och fick börja med att gå runt och hälsa på alla spelare. På onsdagsmorgonen gjorde han sin första träning med A-landslaget.

Redan i kväll får 20-årige kantspelaren Jerry Tollbring göra EM-debut i ödesmatchen mot Spanien sedan rutinerade Jonas Källman tvingats konstatera att hans rygg inte håller för spel.

Beskedet om att åka till Polen fick han när han tränade med sitt lag Kristianstad.

– Jag såg att Ola (Lindgren, förbundskapten) hade ringt mig och så ringde jag upp honom och så sa han att de ville ha ner mig.

redan nu står det klart att han får börja på bänken och rutinerade Fredrik Petersen tar över Källmans plats på kanten.

– Jag tycker det ska bli roligt om man fick spela lite och ta vara på tiden man får, säger Jerry Tollbring. Det är mot Spanien också och helst vill man ta med sig fyra poäng.

Är det svårt att komma in och spela när man inte varit med och tränat och inte känner spelarna så bra?

– Man har väl inte samarbetet och får gå lite på känsla och göra det man ska. På kant är det inte så mycket spel som på nio meter så jag tycker det är enklare att gå in i laget.

 

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Lukas Nilsson klar för toppklubben Kiel

19-årige Lukas Nilsson är klar för den tyska storklubben Kiel där han blir klubbkamrat med Niklas Ekberg, också han bördig från Ystad.

Övergången är ingen överraskning, och inte heller att Lukas Nilsson väljer Kiel bland alla anbud från andra storklubar som han haft.

Kiel är en gammal svenskklubb där Magnus Wieslander, Marcus Ahlm, Staffan Olsson, Stefan Lövgren och Kim Andersson varit stora stjärnor genom åren.

19-åringen hade först tänkt spela ut kontraktet med Ystad, som går ut sommaren 2017. Men Lukas Nilsson har alltid haft som mål att ta plats i någon av de europeiska toppklubbarna och i dag blev det alltså klart.

Att det blir klart med en tysk klubb, dagen efter uddamålsförlusten mot Tyskland är något av en ödets ironi. Att det också var 19-åringen som missade matchens sista skott förstärker bara ironin.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Sverige får böta för klädbrott

Jesper Nielsen bar i matchen mot Slovenien i lördags ett svart armbågsskydd som gick från vänstra överarmen och ända ner till handleden.

Men nu tolkar det Europeiska förbundet, EHF, skyddet som en tröjärm och då är färgen fel, den måste vara i samma som färg som landslagsdräkten enligt den nya klädkod som EHF beslutat om. Det var de nya hårdare reglerna som förbjöd Tobias Karlsson från att använda den regnbågsfärgade kaptensbindeln.

EHF har nu beslutat att Sverige ska betala böter för Nielsens armskydd, 500 euro. Problemet är att skyddet inte finns i blått eller gult, så alternativet för Nielsen är att spela utan skydd i kvällens match mot Tyskland. Skyddet bär han sedan han ådrog sig en lättare skada under turneringen i Spanien för ett par veckor sedan.

Sverige är inte det enda land som tvingas böta. Även Slovenien får böta 500 euro för att spelarna hade olikfärgade strumpor på sig i matchen mot Sverige. Och tidigare har EHF beslutat att även Frankrike ska böta för att alla spelarna inte hade samma färg på strumpor och underställ. De franska böterna fastställdes till 1500 euro därför att inte heller EM-loggan syntes på de franska tröjorna.

Även Makedonien har inte haft koll på strumporna och tvingas böta 500 euro.

 

 

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Norge chockade favoriten Kroatien

Efter den snöpliga uddamålsförlusten mot Island i den första omgången, studsade Norge tillbaka direkt när man besegrade en av förhandsfavoriterna, Kroatien. Med tio minuter kvar av matchen såg Kroatien ut ha segern i sin hand sedan man vänt ett underläge efter två tekniska fel av norska spelare.

Men även kroaterna gjorde tekniska fel och till sist vann norrmännen med 34-31. När samtidigt Isand fick stryk mot Belarus i EM:s hittills målrikaste match, 39-38, så har alla lag gruppen varsin seger och sista omgången blir direkt avgörande för vilka tre lag som går vidare från andra rundans gruppspel.

De regerande europamästarna Frankrike vann sin andra raka match när man besegrade Serbien med klara 36-26.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Danmark och Sverige kan mötas

Sverige spelar i grupp C detta EM. I samma grupp spelar Spanien, Slovenien och Tyskland och de tre bästa lagen går vidare till mellanrundan. Till den mellanrrundsgruppen går också de tre första lagen i grupp D som spelar sina matcher i Gdansk.

I den ingår Danmark, Ungern, Ryssland och Montenegro. De första matcherna i gruppen spelades på lördagskvällen och Danmark slog Ryssland klart med 31-25 och Ungern vann över Montenegro med 32-27.

Går Sverige vidare till mellanrundan är det viktigt att man kommer före Ryssland, Ungern eller Montenegro, länder som liksom Sverige ännu inte är klara för OS-kvalet och som Sverige konkurrerar med i jakten på någon av de två platserna.

Ingen kan säga annat än att handboll handlar om så mycket mer än att vinna eller förlora. Det handlar väldigt mycket om matematik och om att vinna eller förlora rätt matcher.

 

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0

Vad är regnbågar mot halvnakna tjejer?

Gubbar är gubbar hur de än vänder sig. Europeiska handbollsförbundet förbjöd Sveriges lagkapten att bära en kaptensbindel i regnbågens alla färger. Anledningen sas vara att den bröt mot den enhetliga klädkod som förbundet beslutat om.

Att kaptensbindeln aldrig ingått i klädkoden förrän regnbågsfärgerna dök upp, låtsas man inte om.

Men om regnbågsfärgerna står för något nytt, så kan man inte säga annat än att pausunderhållningen i handbollsmatcherna känns gammalmodig.

Den består nämligen av ett dussintal lättklädda tjejer som dansar utmanande till diverse rocklåtar.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
Visa fler