Nytt målrekord av Frankrike

Kite kuriosa från de första matcherna i mellanrundans grupp 1. Världsmästarna Frankrike krossade Belarus i sin match och vann till slut med 34-24.

Men ännu intressantare var att man ledde i halvtid med 20-5, nytt målrekord för EM när det gäller halvtidsresultat. Det tidigare hade Spanien från 1998  då man i matchen mot Ungern ledde i halvtid med 17-3.

Noteras kan att Frankrikes storstjärna Nikola Karabatic gjorde matchens tre första mål, nio totalt i första halvleken. Den andra spelade inte fransmannen.

Inte heller Kroatiens storstjärna Domagoj Duvnjak spelade andra halvlek i segermatchen mot Makedonien. Kroaterna vann enkelt med 34-23 och visade att man vill vara med och spela om EM-medaljerna.

Mer kuriosa från de båda matcherna: Ettan och tvåan i EM:s skytteliga Siarhei Rutenka, Belarus, och Kiril Lazarov, Makedonien, gick mållösa från planen.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
5-20 december 2015 avgjordes handbolls-VM för damer i Danmark, 15-31 januari är det dags för herrarnas handbolls-EM i Polen. Under mästerskapen bloggar DN:s utsända Lars Grimlund och Nils Palmgren om det du behöver veta inför matcherna, det du inte såg på tv, snacket i korridorerna och mycket annat. Häng med bakom kulisserna i handbollsmästerskapen.

 Tidigare inlägg

Senare inlägg