Sverige får böta igen…

Sverige har brutit mot Europeiska handbollsförbundets klädregler – igen.

Denna gång är det de så kallade ankelskydden som haft olika färg. Niclas Ekberg hade svarta, medan Andreas Cederholm hade grå och det gillade inte EHF. Därför tvingas Sverige nu betala 600 euro i böter.

Problemet för handbolslandslaget är att leverantörerna inte levererat mer än ett fåtal skydd och att de har olika färger.

Sveriges kontakter med EHF om klädkoden har inte varit den bästa under detta EM. Det var Tobias Karlssons regnbågsfärgade kaptensbindel som fick EHF att för första gången bestämma atr bindeln måste vara enfärgad eller ha landets färger.

Nu har Sverige en helblå kaptensbindel och vilken färg spelarnas ankelskydd kommer att ha under kvällens ödesmatch mot Ryssland återstår att se. Matchstart 20.30.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
5-20 december 2015 avgjordes handbolls-VM för damer i Danmark, 15-31 januari är det dags för herrarnas handbolls-EM i Polen. Under mästerskapen bloggar DN:s utsända Lars Grimlund och Nils Palmgren om det du behöver veta inför matcherna, det du inte såg på tv, snacket i korridorerna och mycket annat. Häng med bakom kulisserna i handbollsmästerskapen.

 Tidigare inlägg

Senare inlägg