Bilden berörde många – nu är Noor framme i Skellefteå

NoorDanmark
Foto: Claus Fisker/Reuters

Bilden på polismannen och flyktingflickan som leker på vägen i Danmark fick i förra veckan stor spridning och berörde många. I går kom Noor Al-Saedi, 6, och hennes familj fram till Skellefteå, skriver Aftonbladet.

– Han var snäll. Jag vill säga tack för att han lekte med mig, säger Noor till tidningens reporter.

Familjen träffade polismannen när de, tillsammans med många andra flyktingar, vandrade längs motorvägen E45 från danska Padborg.

– Han är en bra man, han gick med oss i 2,5 mil. Sju, åtta timmar tog det, säger Noors pappa Araf Al-Saedi.

Familjen Al-Saedi kommer ursprungligen från Irak. De flydde över Medelhavet och sedan vidare genom Grekland, Makedonien, Serbien, Ungern, Österrike, Tyskland, Danmark – och nu har de äntligen nått Skellefteå där Noors morbror bor.

– Vi vill bara hitta en plats där vi kan känna oss säkra. Vi gav oss ut på havet i den där båten. Då kan ni förstå hur illa det var i Bagdad. Jag är så rädd att vi inte ska få stanna här, säger Noors mamma Shaima Al-Saedi till Aftonbladet.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
Grundläggande värden som vi länge tagit för givna är satta under press. De måste försvaras. Vi står upp för medmänsklighet och humanitet. Vi tar avstånd från alla former av hat, hot och rasism. Kring alla människors lika värde finns inget utrymme för kompromiss.

 Tidigare inlägg

Senare inlägg