Barn lyfter tyngder för att hjälpa flyktingbarn

Skärmdump: www.st.nu

Skärmdump: www.st.nu

Runt om i Sverige har barn hittat på initiativ för att samla in pengar till flyktingar. Frågan är om inte sjuårige Mario Langva Selbergs idé tar priset. Tillsammans med sina mamma och kompisarna i Sundsvalls atletklubb bestämde han sig för att starta en bänkpresstävling för barn i syfte att samla pengar till flyktingkatastrofen, skriver Sundsvalls Tidning.

Bänkpresstävlingar är egentligen inte tillåtna för barn under elva år, men förbundet gjorde ett undantag.

– Jag tycker synd om de som har det svårt, så då tänkte jag inför den här tävlingen att vi kunde samla in pengar, säger Mario Langva Selberg till tidningen.

Insamlingen ”Barn lyfter för barn” genomfördes tillsammans med Röda korset och målet på 1.500 kronor uppfylldes redan innan uppvisningen började.

 

 

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
Grundläggande värden som vi länge tagit för givna är satta under press. De måste försvaras. Vi står upp för medmänsklighet och humanitet. Vi tar avstånd från alla former av hat, hot och rasism. Kring alla människors lika värde finns inget utrymme för kompromiss.

 Tidigare inlägg

Senare inlägg