Studenter ska göra Göteborg bättre på integration

Skärmdump från www.bdimpact.com

Skärmdump från www.bdimpact.com

I helgen är det kick-off för initiativet #HelloNeighbour i Göteborg. 50 studenter från olika discipliner ska spåna fram idéer om hur Göteborg kan få integrationen att fungera bättre. Arbetet sker tillsammans med hjälporganisationer som Röda korset och Räddningsmissionen och studenterna får konkreta utmaningar att lösa.

Bakom initiativet står organisationen Black dot tillsammans med stiftelsen Drivhuset, Göteborgs universitet och lokala näringslivsföreningar och målet är att göra Göteborg till en mer inkluderande och välkomnande stad.

”Magin uppstår inte i klassrummet utan i mötet med hjälporganisationerna, att förstå och validera behoven och utmaningarna för att kunna skräddarsy lösningar”, säger Lotta Lehikoinen projektledare på Drivhuset i ett pressmeddelande.

Projektet pågår under tio veckor och i slutet på februari ska elevernas slutresultatet presenteras.

Exempel på en utmaning studenterna ska lösa. Skärmdump från Facebook

Exempel på en utmaning till studenterna. Skärmdump från Facebook

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
Grundläggande värden som vi länge tagit för givna är satta under press. De måste försvaras. Vi står upp för medmänsklighet och humanitet. Vi tar avstånd från alla former av hat, hot och rasism. Kring alla människors lika värde finns inget utrymme för kompromiss.

 Tidigare inlägg